Zagrizi zdravo

Dobro zdravlje oličenje je zdravih životnih navika do kojih dolazimo odgovarajućom ishranom obogaćenom namirnicama deklarisanim kao zdravim. Sve više upotrebljen termin Zdrava ishrana podrazumeva konzumiranje prirodnih, pravilno izbalansiranih i raznovrsnih namirnica. Sa stanovišta da upotreba po zdravlje kvalitetnijih namirnica doprinosi boljem stanju organizma, kvalitetnijem snu kao i pozitivnom raspoloženju, nastala je svima poznata izreka da „Zdravlje na usta ulazi".

Danas, sve više proizvođača u svoj asortiman implementira namirnice pogodne za zdraviju ishranu ljudi. Osluškujući potrebe tržišta, Univerexport trgovinski lanac proširio je svoju ponudu uvođenjem koncepta „Zagrizi zdravo". Univerexport kroz široku paleta namirnica bez glutena, kao i onih posebno namenjenih vegeterijancima i dijabetičarima, do onih svrstanih u organske, u potpunosti zadovoljava potrebe tržišta za zdravijim načinom ishrane.

* Vegetarijanska ishrana  

Jedan od vidova zdravije ishrane predstavlja upravo vegetarijanska ishrana. „Vegeterijanstvo" podrazumeva odricanje od namirnica životinjskog porekla i baziranje na artiklima biljnog porekla uz dodatak jaja ili mlečnih proizvoda. Razlikuju se vagnizam, makorbitizam i frutarijanizam kao posebne grupacije „vegetarijanstva". Ukoliko želite da redukujete telesnu težinu i poboljšate opšte zdravstveno stanje, na listi preporuka zdravije ishrane, posebno mesto zauzima vegeterijanska ishrana.

Svi potrošači, pobornici vegetarijskog načina ishrane, u ovkiru većih Univerexport prodajnih formata kao i na elakolije portalu, svoje potrebe mogu zadovoljiti širokim asortimanom vegeterijanskih namirnica, od biljnih namaza, mleka biljnog porekla, do vegeterijanske zamene za obroke.

* Bezglutenska ishrana

Eskpanzivnom rastu bezglutenske ishrane doprinela je sve veća potrožnja potrošača za namirnicama koje ne sadrže gluten, protein sadržan u žitaricama kao što su pšenica, raž, ječam i ovas. Ovaj vid ishrane pogodan je svima onima koji su osteljivi ili intolerantni na gluten. Kako su bezglutenske namirnice bogate vlaknima koja stvaraju osećaj brze sitosti, bezglutenska ishrana preporučuje se i onima koji žele da izgube višak kilograma.

Univerexport putem tradiconalne i online kupovine u okviru svog koncepta „Zagrizi zdravo" nudi asortiman namirnica različitih proizvođača sa posebnom oznakom „bez glutena" kao što su bezglutenske testenine, brašno, keks, grickalice i bezglutenski musli i corn flakes.

* Dijet i dijabet ishrana

U okviru Univerexport ponude namirnica svrstanih u kategoriju Zagrizi zdravo, potrošači u zavisnosti od svoji potreba mogu pronaći proizvode nemenjene dijet i dijabet ishrani. Jedan od osnovnih principa u lečenju obolelih od dijabetesa je pravilna ishrana koja preporučuje konzumaciju proizvoda deklarisanih kao dijabet. Dijet proizvodi adekvatnih razmera ugljenih hidrata, zaslađivača i biljnih masti pogodni su svima koji žele da koriguju svoju telesnu masu.

Dijet i dijabet namazi, keksovi, čokolade i štanglice, šećeri i zaslađivači, dijet musli i corn flakes dostpuni su potrošačima na policama Univerexport supermarketa u delu "Zagrizi zdravo" i u istoj kategoriji na portalu eLAKOLIJE.

 

Povratak na prethodnu stranicuPodeli sa prijateljima alt